Az alapváltozatára sokan esküsznek, hiszen krémes az állaga és nagyon egyszerű összedobni. A guacamole recept eredetileg az aztékoktól származik. Ezzel az ételkülönlegességgel Európában a mexikói konyha egyik fogásaként lehet találkozni. Szerencsére néhány hozzávaló beszerzésével saját kezűleg is kivitelezheti. Ahhoz, hogy sikert arasson a konyhában, nem kell konyhatündérnek lennie.
Ha követi az utasításokat és odafigyel az arányokra, akkor nem fog akadályba ütközni. A guacamole recept sikerét az befolyásolja leginkább, hogy milyen a legfőbb alapanyag, vagyis az avokádó. Zöld gyümölccsel nem ajánlott kísérletezni, inkább meg kell várni, amíg megérik. Hagyja a konyhapulton néhány napon keresztül, hiszen a melegben sokkal gyorsabb a folyamat.
A grillezett lazac kényezteti az ízlelőbimbókat
A halfélékért sokan rajonganak, hiszen egészségesek, finomak, valamint többféle módszerrel süthetőek meg. A grillezett lazac finom ízének köszönhetően még azokat is elcsábítja, akik egyébként nem rajonganak a halakért. Néhány dologra, ha kellő hangsúlyt fektet, akkor biztosan sikerélményben lesz része. Ha van rá lehetősége, akkor friss terméket vásároljon, lehetőleg filét, így a szálkákkal nem kell bajlódnia.
A grillrácsot fel kell hevíteni mielőtt ráhelyezné a finomságokat. A grillezett lazac esetében a fűszerezésnél körültekintőnek kell lenni. Elegendő egy kevéske só és bors, hiszen önmagában is nagyon ízletes. A sütési ideje oldalanként körülbelül 3-4 perc. Egy villa segítségével egyszerűen ellenőrizheti, hogy már jó vagy még érdemes a rácson hagyni.
A céklás humusz aromája páratlan
A csicseriborsó püréért hazánkban egyre többen rajonganak, ami leginkább annak köszönhető, hogy sokféle formában elkészíthető, ízletes, tápláló, egészséges és alakbarát. A céklás humusz nagyszerű vendégváró étel. Mártogatósként és szendvicsfeltétként tálalva egyaránt megállja a helyét. Ne féljen belevágni az új dolgokba, hiszen ha a receptet követi, akkor egyetlen lépést sem fog kihagyni.
A hozzávalókat előre beszerezheti, így akkor kezdhet neki, amikor az ideje engedi. Javasolt csicseriborsó konzervet választani, hiszen a kibontást követően azonnal felhasználható. A céklás humusz tökéletes állaga turmixgéppel érhető el. Javasolt egy kis időre hűtőbe rakni, hogy a kömény, a fokhagyma, a citrom, a szezámmag és az olívaolaj íze érezhetőbb legyen.
Tahini házilag egyszerűen és gyorsan
A szezámmagból készült paszta kiváló megoldás lehet a főételek és a salátaöntetek felturbózására. A tahini házilag bonyodalmak nélkül kivitelezhető. Egy erős motorral rendelkező aprító óriási segítséget nyújthat abban, hogy olyan legyen az állaga, mint a boltiénak. Első lépésként a legfőbb alapanyagot, vagyis a szezámmagot meg kell pirítani. Ha kihűlt, akkor mehet a gépbe néhány kanál olívaolaj kíséretében.
Addig kell darálni, amíg krémessé válik. Nagyon sűrű, így sok esetben hígítják vízzel, citromlével, sőt, joghurttal is. A fűszerezése általában sóval történik. A tahini házilag való kivitelezése után, lehetőleg jól záródó üvegbe kerüljön. Megfelelő tárolás esetén sok ideig eltartható. Ha megkívánja, vegye ki a hűtőszekrényből és élvezze a különleges ízvilágát.