Mexikó nemzeti italát kék agávéból nyerik, majd ezt különböző típusú hordókban pihentetik. A népszerű tequila háromféle csoportba osztható, annak függvényében, hogy mikor kerül palackba a nedű. A silver vagy blanco jelzésű üvegbe érlelés nélkül kerül a finomság, míg a reposado vagy gold szeszesitalt már több éven át őrizték. A legjobb minőséget az anejo tequila jelenti. Létezik olyan változat is, amikor más növény is kerül a kék agávé mellé. Nagy népszerűségnek örvend a Sierra, ami a fűszeres aromájával hódít.
Ez a kristálytiszta égetett szesz ananászos, almás jelleggel bír. Kevés citrommal és sóval érdemes fogyasztani. Koktélok alapanyagaként szintén gyakran találkozhatunk vele. A tequila kávé likőr ezzel szemben száraz jellege miatt nagyon népszerű. Egyszerre vaníliás és csokoládés, így desszertek ízesítésére ugyanúgy alkalmas, mint prémiumminőségű koktélok elkészítéséhez. Frissen pörkölt kávészemek határozzák meg az igazi aromáját. Telt lecsengése miatt, a kávészeretők nagyra értékelik.